Faktaboks

  • TIDSPUNKT: 24. august, 2021 – klokken 13:00 – 16:00
    • OBS! kurset starter kort efter tilmeldingsfrist
  • MÅLGRUPPE: Lærere på mellemtrinnet i fagene billedkunst, kristendom og musik 
  • STED: Bornholms kunstmuseum, Otto Bruuns Plads 1, Gudhjem
  • BEVÆRTNING: Kaffe/te og kage
  • INSTRUKTØRER: Tina Nygaard fra Kunstmuseet, Pernille Bolø fra Svaneke Kirke og Anders Forsberg Svendsen fra Sct. Nicolai Kirke

Tilmelding til projektet kan ske her

Lærerkursus på Kunstmuseet

Lys og mørke

 

- Skagensmalere, salmer og sangglæde i årets salmesangsprojekt 

Lys og mørke er ikke blot centrale temaer i salmebogens morgen og aftensalmer, hvor dur og mol udfordrer hinanden, men ses også i dansk billedkunst, hvor bl.a. skagensmalerne har udødeliggjort det særlige lys over Skagen og arbejdet med kontrasterne mellem lys og mørke.

Som introduktion til årets salmeprojekt for 4. og 5. klasse inviterer vi lærere til et tværfagligt inspirationskursus på Kunstmuseet den 24. august, hvor vi belyser temaet ’Lys og mørke’ fra tre forskellige vinkler: gennem billedkunst, via salmernes tekst og deres melodi.

Bornholms Kunstmuseum forbereder de kommende år åbningen af et Museum for lys. Ved lærerkurset vil vi få en lille forsmag på dette ’lys’, både det stedsspecifikke, bornholmske lys og det at bruge lys som materiale i kunstværker. På kursusdagen skal vi på opdagelse i museets særudstilling med værker af lyskunstner Hans E Madsen, i tillæg til at vi vil opleve og diskutere ’Lys og mørke’ hos Skagensmalerne og i nogle af de klassiske
bornholmermaleres værk.

Pernille Bolø, præst i Svaneke kirke, holder oplæg om ’Lys og mørke’ temaet med udgangspunkt i de fem udvalgte salmer i årets salmesangsprojekt. Afslutningsvis præsenterer organist i Sct. Nicolai Kirke, Anders Forsberg Svendsen, os for ’Lys og mørke’ tematikken i melodierne og giver eksempler på hvordan de netop er med til at underbygge temaet i salmernes tekst.

Kurset er lavet som inspirationskursus til Salmesangsprojektet, men lærere som ønsker at arbejde tværfagligt med udgangspunkt i et tema, vil også have udbytte af dagen.