Projekt til skoleåret 2021-2022

Indskolingen inviteres til at filosofere omkring den gyldne regel, de får mulighed til spil og leg i møde med pointene i lignelser og til december modtager de julebrev fra børn i hele verden. Samtidig bliver indskolingseleverne i år inviteret til højtlæsning og musikalske oplevelser omkring den monsterstore Monster-bog i det landsdækkende Monster projekt. Læs mere om indskolingsprojekterne her.

Efter et år med meget undervisning via skærm lader vi mellemtrinnet arbejde med hvad det egentlig vil sige 'at se hinanden' i projektet 'ØjeBlik'. I projektet 'Biblenes personer' bliver de præsenteret for hele det brogede persongalleri via et sjovt kortspil og i projektet ICHTHYS kan de selv give sig i kast med et selv skabe et æstetisk udtryk. Læs mere om projekt til mellemtrinnet her.

Udskolingen får mulighed til at spejle sig i teenageren Simon i Karen Blixens 'Skibsdrengens fortælling', deres SoMe-vaner udfordres i møde med gode gamle Søren Kierkegård. Og forhåbentlig får de et faglig boost via projektet 'Kristendommens historie'. Læs mere om projekt til overbygningen her

I vores Bagkatalog  finder du tidligere års projekt.  Disse kan bestilles så længe lager haves.

Hvad indeholder et projekt?

Til alle projekter følger et undervisningsmateriale der indeholder forslag til forløb, baggrundsstof til lærerne og kopiark med opgaver til eleverne. Af gode grunde vil der i et projekt fra Folkekirkens Skole-tjeneste typisk være involveret et kirkebesøg til kvalificering af det faglige indhold.

I nogle af projekterne er der begrænsede pladser, men alle, der tilmelder sig et projekt, kan få undervisningsmaterialet tilsendt i projektperioden. Derfor vil det altid være muligt at gennemføre undervisning i relation til de annoncerede projekter, og man kan derfor godt skrive et ønsket projekt ind i sin årsplan.

De anførte lektionstal for hvert projekt angiver, hvad man skal påregne at bruge, hvis man optages i projektet. Hvordan lektionerne fordeles mellem fagene vurderes lokalt. Vær opmærksom på, at man godt kan tilmelde sin klasse, selvom man ikke underviser i kristendomskundskab.  
Besked om optagelse følger umiddelbart efter tilmeldingsfristen.

Deltagelse i kirkebesøg, workshops eller museumsbesøg

Til en række projekter er knyttet kirkebesøg, workshops eller museumsbesøg. Dato og tidspunkt for disse aftales i tiden op til eller forbindelse med udleveringen af projektmaterialer. 

Hvis tilbuddene udbydes i et begrænset antal, fordeles pladserne efter lodtrækning umiddelbart efter tilmeldingsfristens udløb.