Faktaboks

  • Klassetrin: 1. - 3. klasse
  • Fag: Kristendom,dansk og uddannelse/job
  • Periode: hele året
  • Antal lektioner: 3 - 4 lektioner
  • Tilmeldingsfrist: 15. august 2021

Tilmelding til projektet kan ske her

Job og uddannelse

Hvad laver præsten?

 

- et miniprojekt til indskolingen

Dette lille projekt sætter fokus på præstens alsidige job, der rummer mange menneskers liv fra fødsel til død. I forløbet besøger eleverne den lokale kirke, hvor de oplever kirkens indretning, hører om hvilke arbejdsopgaver og ritualer, der knytter sig til døbefonten, alteret og prædikestolen. Desuden lærer eleverne om de to sakramenter dåb og nadver og får en forklaring på, hvorfor præsten hælder vand på dåbsbarnet, og hvorfor de kristne spiser brød og drikker vin til nadveren. Præsten fortæller til sidst, hvad han/hun bedst kan lide ved sit job, hvorfor han/hun valgte at blive præst, og hvad forskellen er til fx det at være lærer.

Hjemme i klassen arbejder eleverne efterfølgende med det tilhørende elevhæfte, som er en fagbog om præstens arbejde og kirkens indretning. Hæftet lægger op til inddragelse af faget uddannelse og job, hvor også elevernes forældre kan inddrages.

Det er projektets formål at præsentere præstens job via kirkens indretning og herigennem give eleverne en introduktion til kristendommens form (ritualer) og indhold (tro og forkyndelse).