Faktaboks

  • Klassetrin: 5. - 6. klasse
  • Fag: Kristendom, dansk, musik og håndværk/design
  • Periode: januar - juni
  • Antal lektioner: 11 lektioner
  • Tilmeldingsfrist: 15. august 2021

Tilmelding til projektet kan ske her

Portræt af Jesus

ICHTHYS

 

Portrættet af Jesus står både synligt og skarpt men også utydeligt og til tider usynlig; men hvorfor skal eleverne i en moderne skole beskæftige sig med personen Jesus, som han kendes fra Bibelens tekster? Er det ikke lidt forældet? Hvad kan de bruge det til i dag? Det er nogle af de spørgsmål dette projekt tager fat i og hånd om.

I dette projekt får eleverne mulighed via Bibelens kildematerialet at åbne op for den mangesidige og modsatrettede Jesus, som både kan beskrives som kompromisløs og overbærende, lidende og sejrende, enkel og gådefuld, ydmyg og revolutionerende samt som menneske og Gud.

Eleverne møder efterfølgende fem æstetiske udtryk, hvor forskellige kunstnere har fortolket deres billede af Jesus. Dette giver eleverne indsigt og baggrund for et afsæt, hvor de selv kan tage stilling til og igennem selvvalgte genrer at udtrykke deres bud på en fortolkning af Jesus-figuren.

De første kristne var på grund af deres tro forfulgte, og derfor brugte de fisken som et hemmeligt tegn på deres nye fælles tro på Jesus som Guds søn, og den af jøderne ventede Messias. I overført betydning er dette skjulte tegn og navn med til at understrege nærværende projekts dobbelthed: På den ene side kan det synes lige til at beskrive Jesus, og på den anden side er det en kompleks opgave, da kilderne er omfangsrige og detaljerede.

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning med baggrundsstof, forslag til undervisningsplan