Faktaboks

  • Klassetrin: 5. - 10. klasse
  • Fag: Kristendom og religion 
  • Periode: tilmelding åben hele året
  • Antal lektioner: efter aftale, f.eks 1-2 lektioner besøg
  • Tilmelding: tag kontakt direkte med den aktuelle præst
    • Ulla Skou på mail eller
    • Kristoffer Nielsen på mail 

Tilmelding kan også ske her

Når præsten tager med i krig

Krig og kristendom 

 

- bestil et besøg af præsten og tag en samtale omkring de etiske udfordringer

Du må ikke slå ihjel!  Sådan står der i Bibelen, og lignende budskaber kan man finde i andre religioner og kulturer. Alligevel har Danmark, som et kristent land, soldater med krigsudstyr, der har været med i konflikter og krige rundt omkring i verden.

Så må man eller må man ikke slå ihjel? Hvordan har man forholdt sig til det at slå ihjel gennem tiden? Hvilke etiske overvejelser skal vi gøre som samfund og som enkelt menneske? Og hvordan forholder vi os til de ulykkelige spor som sker i krigens zone? 

Ulla Skou, præst i Skt. Nikolaj kirke, og samtidig feltpræst som har været udsendt til Afghanistan. Kristoffer Nielsen er også fetpræst, og også præst i Olsker og Tejn.  Begge præster kan bestilles til at komme til jeres klasse med et oplæg om krig og taler med eleverne om de etiske komplikationer, som egentlig berører os alle. I er velkomne til at invitere præsten på besøg i jeres klasse, til i samtaleform og i dialog med eleverne at tage centrale emner op til refleksion.

Mål: (kristendom)
Kompetenceområde: Livsfilosofi og etik.
Færdigheds-og vidensmål: Etik: Eleven kan reflektere over etiske principper og moralsk praksis i mellemmenneskelige relationer. Eleven har viden om etik og moralsk praksis i et mellemmenneskeligt perspektiv.

Læringsmål: At eleverne bliver stillet over for tanker og eksistentielle problemstillinger, som udsendte soldater dagligt må forholde sig til.