Faktaboks

  • Klassetrin: 7. - 10. klasse
  • Fag: Kristendom og dansk
  • Periode: hele året
  • Antal lektioner: 10 - 15 lektioner
  • Tilmeldingsfrist: 15. august 2021

Tilmelding til projektet kan ske her

Lyrisk og eksistentielt feltstudie i begrebet skabelse

At skrive på stjernesprog 

 

- om skabelse og det der ligner  

Lyrik og skabelsesberetninger, unge og identitet. Det er nøgleordene i dette projekt, hvor vi tager moderne digtere i hånden og drager ud på en rejse - et feltstudie i skabelsesbegrebet. Vi undersøger to bibelske skabelsesberetninger og den naturvidenskabelige forklaring på universets opståen. Vi stiller spørgsmål, samler på ord og skriver på stjernesprog. Det gør vi i samarbejde med Kristian UFO Humaidan, anerkendt dansk rapper og tekstforfatter, der i de seneste år har afholdt flere skriveworkshops for unge.

Kristian vil motivere og guide eleverne igennem et videoinstrueret skriveforløb i fem faser, der er produceret særligt til dette projekt. Skriveforløbet skal lede eleverne på sporet af ord og sprog, der kan indsamle og koncentrere det meningsfulde i deres eget liv, gennem en poetisk spejling af deres omverden.

I projektet får eleverne afsættet til at arbejde med begrebet skabelse både kristendomsfagligt og eksistentielt samt danskfagligt og æstetisk. De tilmeldte klasser inviteres til deltagelse i en Samtale Salon. Mere information følger efter tilmelding.

Tilmeldte lærere modtager:

  • Lærervejledning
  • Elevhæfter med opgaver, artikler og inspirationsmateriale
  • Adgang til hjemmeside med billeder og film
  • Tilbud om en filosofisk samtale med den lokale sognepræst med afsæt i samtalekort om skabelse og eksistens. 

Sådan sagde lærerne om projektet:

"Elevernes udbytte var virkelig godt. Jeg var overrasket over, at alle elever fik skrevet så fine tekster - både fagligt stærke og fagligt svage elever" - Lærer på Øster Åby Friskole

"De har fået en super tilgang til lyrik ved selv at skabe. Det vil de klart kunne trække på, når de en anden gang skal læse lyrik." - Lærer på Issøskolen.

"Det fungerede godt med instruktionsvideoerne. UFO var nærværende, velformuleret og god til at formidle. Fedt med en professionel sangskriver. Inspirerende for eleverne!" Lærer på Musikefterskolen i Humble.