Faktaboks

  • Klassetrin: 3. klasse
  • Fag: Kristendom og evt.natur teknik samt billedkunst
  • Periode: september -november
  • Antal lektioner: 8 lektioner
  • Tilmeldingsfrist: 1.september 2023
  • Projektet indeholder hjemmeside til lærer og elever, klassesæt med elevhæfter  samt stor plakat.
  • Lærerkursus

Tilmelding til projektet kan ske her

Emma og Victor

Et kig på verden ud fra skabelsen.

De to børn Emma og Victor tager eleverne med rundt i verden ud fra skabelsesberetningen. Der arbejdes naturvidenskabeligt med de facetter børnene møder i hver af skabelses dagene. Eleverne finder fakta bokse og små forsøg beskrivelser og kommer godt omkring naturens diversitet og fænomener, samt dyrene og menneskenes samspil i natur og kultur.

Projektet vil overraske de fleste, når det som eneste tilgængelige materiale viser eleverne det virkelige størrelsesforhold mellem Solen, Månen og Jorden. 

Projektet udvider elevernes forståelse af, hvad menneskets verden og virkelighed er for noget. Måske vil eleverne for første gang udfordres af, at man er nødt til at tale i modsætninger, når man er på opdagelse i verden.

Skabelsesberetningens syv dage er projektets disposition, idet verdens grundlæggende kategorier kan afdækkes i samspil med de seks skabelsesdage. Den syvende dag derimod skaber mennesket samfundet.

Vores samfund bæres af et menneskesyn om menneskets værdi. Det mener skabelsesberetningen i særdeleshed noget om. Naturvidenskab siger den modsat ingenting om. 

Projektets plakat er et mylder af natur, dyr, huse, mennesker, symboler, kloder, videnskab og bevægelser. Projektets dannelse er samlet i plakaten og bruges gennem hele forløbet i samspil med elevens eget hæfte. 

- store spørgsmål i enkle fortællinger

Dette projekt henvender sig til øens 3. klasser.