Faktaboks

  • Klassetrin: 4. - 6. klasse
  • Fag: Kristendom og dansk 
  • Periode: januar-marts 
  • Antal lektioner: 10-12 
  • Kirkebesøg
  • Tilmeldingsfrist: 1.september 23

Tilmelding til projektet kan ske her

Djævelens lærling

- et projekt om godt og ondt

Er et menneske kun godt? Eller kun ondt? Og er verden gået rent af lave, når Satans eneste håb er en engel?

Eleverne skal i dette projekt arbejde med begreberne godt og ondt. Det sker med afsæt i en række bibelske tekster og Kenneth Bøgh Andersens roman Djævlens lærling, hvor den hjertensgode dreng Filip Engel ved en fejl bliver udset til at være Satans efterfølger, og derfor ender i Helvede. Undervejs i romanen udfordres både Filip og Satans syn på godt og ondt.

I projektet lægges der op til, at eleverne arbejder med Djævlens lærling i uddrag, men der kan også arbejdes danskfagligt med romanen i sin helhed.

Til projektet er udviklet et dilemma-rollespil, hvor eleverne i forlængelse af de bibelske tekster og Djævlens lærling blandt andet skal undersøge:» Hvordan kan man vide, at noget er godt» Kan et godt menneske blive ved at være godt, selvom det gør noget ondt?» Og er et ondt menneske stadig ondt, selvom det gør noget godt?

Teaterforestilling

Til projektet hører en forestilling baseret på Djævlens lærling, udviklet af Peter Holst og Det Lille Turneteater. Der kører to forestillinger med plads til 80-100 elever, forestillingerne fordeles efter først til mølle princippet.

Forestillingerne på Bornholm ligger i uge 5 i 2024

Periode: vinter